Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко въпроси за 159...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То хубу е като танк, ама като се закопае, с тия ниски прагове и брони, няма как да я откопая - как ще се бърка с лопата отдолу, не е ясно.
    Най проходимите коли с предно, които съм карал бяха Уното ми навремето и Пунтото 2ка (дизеляк - тежи отпред и рие като териер). 159ка усещам ще е мъка, колкото и да ме убеждаваш.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
      То хубу е като танк, ама като се закопае, с тия ниски прагове и брони, няма как да я откопая - как ще се бърка с лопата отдолу, не е ясно.
      Най проходимите коли с предно, които съм карал бяха Уното ми навремето и Пунтото 2ка (дизеляк - тежи отпред и рие като териер). 159ка усещам ще е мъка, колкото и да ме убеждаваш.
      Сложи си 17-ки,пробвай и пак ще си говорим.Аз за 5 зими,тази ще ми е 6-та със 59-та не съм закъсвал никъде...........със хубави гуми и акъл в главата няма да имаш проблеми.Естествено и АСР-а помага доста,поне при мен.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Сложи си 17-ки,пробвай и пак ще си говорим.Аз за 5 зими,тази ще ми е 6-та със 59-та не съм закъсвал никъде...........със хубави гуми и акъл в главата няма да имаш проблеми.Естествено и АСР-а помага доста,поне при мен.
        Ми не мога да намеря джанти... Голям проблем...

Ей сега ми пращаха едни по Еконт - перфектни - красиви, правилно ЕТ, минават идеално покрай спирачния апарат, ама на - оказаха се 5Х108... Омръзна ми от продавачи, които не знаят какво продават. Добре че разкарах само едната джанта в двете посоки.

Comment

http://olx.bg/originalni-16-ki-5h110...-159-i57907744

Ето ти 16-ки и слагаш висока гума, тъкмо няма да имаш проблем с дупките.
          В кръга на шегата разбира се
          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
          ex Alfa 156 1,9 JTD
          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
            http://olx.bg/originalni-16-ki-5h110...-159-i57907744

Ето ти 16-ки и слагаш висока гума, тъкмо няма да имаш проблем с дупките.
            В кръга на шегата разбира се
            Де да влизаше 16ка при мене, с удоволствие...

То не знам и при тебе дали ще влиза... Щот и ти май си с големия спирачен апарат отпред. Я провери!

Comment

Не е голям...ОГРОМЕН Е. 17-ката минава на милиметър-два от апарата
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Колеги, да не отварям нова тема, какви са основните разлики при моторите/кутийте при жтд моторите.
                Визирам предимно 1.9-8v и 1.9-16v
                Нещо от моторите на 156 1.9-110кс) може ли да се ползва за донорство по принцип, моховик, ала бала...
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

На дали може от 156 на 159 да се присъди, освен емблемата, но и тя е различна на размери...
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    На дали може от 156 на 159 да се присъди, освен емблемата, но и тя е различна на размери...
                    Не съм сигуре, но мисля, че на 156 2,4 20V скоростната кутия, съединителя и маховика са същите като на 159 2,4. Пак е опелска кутия със същите предавателни числа.
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Здравейте!

Отскоро и аз съм в клуба с 159 1.8 бензин.
                      Имам един въпрос. Когато колата няма Bue&Me, копчето на волана с телефона и това отдясно на него служат ли за нещо?
                      И как може да се разбере дали има или няма Blue&Me?
                      Много ме е яд че не мога да си свържа тела към радиото явно нямам тая екстричка.

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                        Не съм сигуре, но мисля, че на 156 2,4 20V скоростната кутия, съединителя и маховика са същите като на 159 2,4. Пак е опелска кутия със същите предавателни числа.
                        2.4 ми е доста скъпо като подръжка и данъци, тук у нашето село данъците са майка плаче, затова съм се насочил към 1.9 моторите.
                        Та затова е и дилемата, понеже имам един мотор 1.9-110кс, да си го оставям ли за части или да го карам на металекса, имам и маховик ама вероятно и той няма да стане...
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ти питаш кое може да се присади и аз казвам, и тука данъците не са евтини, на 210 коня ми е 440лв.
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            2.4 ми е доста скъпо като подръжка и данъци, тук у нашето село данъците са майка плаче, затова съм се насочил към 1.9 моторите.
                            Та затова е и дилемата, понеже имам един мотор 1.9-110кс, да си го оставям ли за части или да го карам на металекса, имам и маховик ама вероятно и той няма да стане...
                            159 ползват М32 кутии в повечето случаи и маховика не става.
                            ex - 147 16v multijet

Comment

Кутиите са еднакви,но блоковете не.Маховика е коренно различен,особено при 2.4,където се ползва системата на Люк,те затова и са доста по слаби от 1.9,където се ползва Валео.
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
                                Здравейте!

Отскоро и аз съм в клуба с 159 1.8 бензин.
                                Имам един въпрос. Когато колата няма Bue&Me, копчето на волана с телефона и това отдясно на него служат ли за нещо?
                                И как може да се разбере дали има или няма Blue&Me?
                                Много ме е яд че не мога да си свържа тела към радиото явно нямам тая екстричка.
                                При мен (модел с навигация) си извадих дубликат на SIM картата на телефона и я сложих в отделението над екранчето на навигацията.....когато ме търсят ми звъни и телефона и колата....
                                Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

Working...
                                X